AKT:n tes-neuvotteluja jatkettiin jälleen ahtausalan ja autoliikenteen sopimusalojen osalta

13.1.2023

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n ja työnantajaliittojen välisiä työehtosopimusneuvotteluja on jatkettu kuluvalla viikolla. SAK:n liittojen tiivis yhteistyö jatkuu neuvottelujen ohella.

Tammikuun toisella viikolla AKT jatkoi työehtosopimusneuvotteluja Satamaoperaattoreiden, Autoliikenteen Työnantajaliitto ALT ry:n sekä Öljytuote ry:n kanssa.

Neuvotteluja on käyty niin ahtausalan, kuorma-auto-, linja-auto-, huoltokorjaamo- ja terminaalitoiminta-alan, linja-autoasemien sekä säiliöauto- ja öljytuotealan työehtosopimuksista.

Mitään mainittavaa edistystä ei ole tapahtunut. Neuvotteluissa läpi käydyt esitykset koskevat muun muassa työaikoja, työsuhdeturvaa, sosiaalisia määräyksiä ja palkanlisiä.

Tammikuun toisella viikolla saatiin kuitenkin näyttöä siitä, miten SAK:n liittojen sopima yhteistyö #palkkaliitto -teemalla etenee. Maanantaina järjestettiin Teollisuusliiton, PAMin sekä AKT:n yhteinen työmarkkina-aamiainen, joka sai mediat erittäin laajasti liikkeelle. Julkisuutta oli niin verkossa, printtilehdissä kuin esimerkiksi Ylen Radio Suomessa.

Liittojen yhteinen viesti oli, se että SAK:n liitot nyt todella koordinoivat yhteistyötä. Yhteinen palkkalinja tavoittelee Saksassa teollisuuden saamaa sopimustasoa. Liitot ovat neuvotteluissa valmiita tukemaan toisiaan myös järjestöllisin toimenpitein.

AKT:n neuvotteluja jatketaan jälleen viikolla kolme.

Ahtausalan, kuorma-auto-, linja-auto-, huoltokorjaamo- ja terminaalitoiminta-alan, linja-autoasemien sekä säiliöauto- ja öljytuotealan työehtosopimukset päättyvät 31.1.2023. 

Seuraa neuvotteluja osoitteessa akt.fi/neuvottelut

Neuvottelujen etenemisestä lisää neuvottelusivustolla akt.fi/neuvottelut. Sivustolla kerrotaan neuvotteluprosessista ja neuvottelutavoitteista.


Päivitetty: 13.1.2023