AKT:n tuki PAU:n työtaistelulle laajenee

16.11.2019

AKT:n postilaisten työtaistelua tukevan myötätuntotyötaistelun toinen vaihe käynnistyy tiistaina 19. marraskuuta. AKT on jo aiemmin tuominnut Postin johdon pyrkimykset työehtosopimusshoppailuun ja työntekijöiden työehtojen heikentämiseen.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry laajentaa aiempia myötätuntotyötaistelutoimiaan Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työtaistelulle. Uudet tukitoimet alkavat tiistaina 19.11.2019 klo 0:00 ja päättyvät sunnuntaina 8.12.2019 klo 24:00, mikäli Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU ry:n työnseisaus jatkuu.

Myötätuntotyötaistelun aikana Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n jäsenet ovat ylityö- ja työvuorojen vaihtokiellossa.

Ylityö- ja työvuorojen vaihtokielto koskee kuorma-autoalan, linja-autohenkilökunnan, terminaalitoimintaa koskevan, huoltokorjaamoja, linja-autoasemia, kaupan automiehiä, elintarvikealan automiehiä ja säiliöauto- ja öljytuotealaa (vain säiliöautonkuljettajat) koskevien työehtosopimusten piirissä työtä tekeviä AKT ry:n jäseniä.

Aiemmat myötätuntotyötaistelutoimet pysyvät edelleen voimassa.


Päivitetty: 16.11.2019