AKT:n työehtosopimusneuvotteluja on jatkettu tällä viikolla ahtausalan ja autoliikenteen sopimusalojen osalta

5.1.2023

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n ja työnantajaliittojen välisiä työehtosopimusneuvotteluja on jatkettu kuuden sopimusalan osalta.

AKT:n ja Satamaoperaattorien sekä AKT:n ja Autoliikenteen Työnantajaliiton välisiä työehtosopimusneuvotteluja on jatkettu kuluvalla viikolla. 

Tekstiesityksiä on käyty kattavasti läpi puolin ja toisin, mutta mitään mainittavaa edistystä ei ole tapahtunut. Esitykset koskevat muun muassa työaikoja, työsuhdeturvaa, sosiaalisia määräyksiä ja palkanlisiä.

- Toistaiseksi ollaan vielä kovin alkutekijöissä ja näyttää siltä, etteivät työnantajat ole halukkaita todellisiin neuvotteluihin ennen kuin työmarkkinoille saadaan yksityisen sektorin päänavaus. Seuraamme tiiviisti vientiteollisuuden neuvotteluja ja olemme valmiita myös tarvittaessa niitä tukemaan, toteaa AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko.

AKT:n neuvotteluja jatketaan ahtausalan osalta maanantaina 9.1. ja säiliöauto- ja öljytuotealan osalta keskiviikkona 11.1. sekä autoliikenteen sopimusalojen osalta perjantaina 13.1. 

Ahtausalan, kuorma-auto-, linja-auto-, huoltokorjaamo- ja terminaalitoiminta-alan, linja-autoasemien sekä säiliöauto- ja öljytuotealan työehtosopimukset päättyvät 31.1.2023. 

Seuraa neuvotteluja osoitteessa akt.fi/neuvottelut

Neuvottelujen etenemisestä lisää neuvottelusivustolla akt.fi/neuvottelut. Sivustolla kerrotaan neuvotteluprosessista ja neuvottelutavoitteista.


Päivitetty: 5.1.2023