AKT:n työtaistelut koskevat yli 20 000 kuljetusalan työntekijää, myös lentokentät menevät kiinni

19.1.2024

AKT vastustaa hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia. Muutokset työelämään ovat niin yksipuolisia ja merkittäviä, että liitto osallistuu laajoihin poliittisiin työtaisteluihin 1.-2. helmikuuta. Suojelutyö rajataan toimien ulkopuolelle.

AKT:n hallitus on 19.1. päättänyt että liitto osallistuu laajoihin poliittisiin lakkoihin 1.-2. helmikuuta. Hallitus muuttaa työelämänlainsäädäntöä yksinomaan työnantajien eduksi. Työntekijöiden kannalta muutokset ovat yksinomaan kielteisiä, ne heikentävät peruuttamattomasti työehtoja, työsuhdeturvaa ja mahdollisuuksia vaikuttaa. Työelämän kehittymisen sijaan jyrkkä kahtiajako kasvaa.

AKT:n osalta mukana ovat liki kaikki toimialat. Mukana ovat kuorma-autoala, linja-autoala, matkahuoltoala, kaupan automiehet, säiliöauto- ja öljytuoteala, matkatoimistoala, terminaalitoiminta, huolinta-ala, huoltokorjaamot, AKT:n Viking Linen työntekijät ja ahtausliikkeiden toimihenkilöt sekä ahtausala. Tällä kertaa mukana ovat myös lentokentät eli matkustamohenkilökunta, lentokenttien tankkaustoiminta ja AirPro/ramp-kuljettajat. Lentokenttien osalta tiedotetaan erikseen.

Työnseisaukset koskevat AKT:n osalta noin 160 yritystä ja yli 20 000 työntekijää. Työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.

Torstaina 1.2. linja-autoliikenne sekä matkahuolto on työtaistelutoimien ulkopuolella, jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua SAK:n ja STTK:n yhdessä järjestämään STOP Nyt! -mielenilmaukseen Senaatintorilla Helsingissä.

Yrityslistaus löytyy AKT:n nettisivuilta

Työntekijäjärjestöt ovat jo kuukausien ajan pyrkineet vaikuttamaan hallituksen linjauksiin yhä voimistuvilla #PainavaSyy -mielenilmauksilla. Nyt myös AKT koventaa toimiaan. Työntekijät ovat tosissaan. Mieltä ei osoiteta hallitusta tai demokratiaa - vaan hallituksen työelämälinjauksia vastaan.

-    Hallitus ei ole osoittanut minkäänlaista halua tulla työtekijöitä vastaan. Hallituksen työelämäheikennykset ja sosiaaliturvaleikkaukset ovat kestämättömiä. Työntekijöiden paha olo purkautuu poliittisina mielenilmauksina ja lakkoina, AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko vaatii.

Lue lisää täältä. 


Päivitetty: 19.1.2024