AKT:n uudet kotisivut

27.2.2015

AKT:n uudet kotisivut avattiin perjantaina 27.2.

Uudistuksen lähtökohtana on ollut rakentaa kotisivuista aiempaa selkeämmät. – Tavoitteena on ollut vähentää sivujen informaatioähkyä, kertoo uusia sivuja rakentaneen työryhmän jäsen, osastosihteeri Anne-Maarit Valli.

Uudistamisessa on kuunneltu herkällä korvalla jäseniltä tullutta palautetta. Sitä on saatu sekä suoraan jäseniltä että henkilökunnan kautta. Uudistamisessa on huomioitu mm. palaute siitä, mitä sivuilla pitää olla näkyvissä ensin, kun sivut avautuvat.

Myös sivujen ulkoasu uudistui. Värimaailmana on säilynyt kuitenkin tuttuna sini-oranssina. 

Jäsenille kohdistetusta extranetistä on siirretty aineistoa avoimille sivuille.

Sivuilla on jo aiemmin otettu käyttöön uudistettu tulospalvelu, jossa mm. AKT:n talvi- ja kesäpäiväkilpailujen tulokset päivittyvät kotisivuille reaaliaikaisesti. Ilmoittautuminen kilpailuihin ja tapahtumiin hoituu myös kotisivujen kautta. Lomamökkien hakukin on helpottunut, kun uudistuksen myötä verkkoasiointi ei enää vaadi tuplakirjautumista.

Sivustopohja toteutettiin uudella ProcessWire-tekniikalla. Palvelu mukautuu siihen näyttöön ja päätelaitteeseen, jolla kotisivuja selataan. 

Uudistusta valmistelevaan työryhmään ovat kuuluneet AKT:n hallituksesta Anita Hellman ja Jere Pulska, osastosihteerit Anne-Maarit Valli ja Maarit Lehto sekä nuorisovaliokunnan puheenjohtaja Timi Huusari.


Päivitetty: 5.6.2019