AKT:n valtuusto valitsi puheenjohtajan etsintäryhmän

17.5.2021

Liiton vt. puheenjohtaja Pekka Lehtonen ennakoi tulevista tes-neuvotteluista vaikeita.


AKT:n valtuuston kokousta johdettiin Helsingistä Hakaniemestä. Kuvassa vasemmalta valtuuston 2. varapuheenjohtaja Aki Lilja, kokouksen moderaattori Anne-Maarit Valli, valtuuston puheenjohtaja Kai Laaksonen, vt. puheenjohtaja Pekka Lehtonen, valtuuston 1. varapuheenjohtaja Jape Lovén ja vt. 1. varapuheenjohtaja Harri Pasanen.


Maanantaina 17. toukokuuta hybridikokouksena kokoontunut AKT:n valtuuston kevätkokous hyväksyi vuoden 2020 tilit ja vuosikertomuksen sekä nimesi liiton uuden puheenjohtajan etsintäryhmän. Sen jäseniksi tulivat Johanna Honkaranta, Kai Laaksonen, Mikko Tuovinen, Janne Nikama, Anu Karjalainen, Tom Hemming, Pertti Sirén ja Vesa Mikkola.

Valtuusto aikataulutti etsintäryhmän toimintaa niin, että marraskuun puolivälissä kokoontuva syysvaltuusto saa raportin siitä, missä vaiheessa etsintäpartion työ on. Tarvittaessa koolle voidaan kutsua myös ylimääräinen valtuuston kokous valitsemaan liitolle uusi puheenjohtaja.

Maltilla ja yhtenäisesti

Kokouksessa puhunut AKT:n vt. puheenjohtaja Pekka Lehtonen käsitteli mm. koronan vaikutuksia liiton toimintaan ja sanoi uskovansa, että hiljalleen päästään palaamaan normaaliin toimintaan.

Lehtonen painotti myös yhtenäisyyttä ja malttia valmistauduttaessa tulevaan vuoteen ja kesäkuussa 2022 kokoontuvaan edustajakokoukseen. Hän ennusti tulevan vuoden olevan haasteellinen myös työehtosopimusrintamalla.

− Vuoden sisällä meillä on umpeutumassa kymmenen työehtoisopimusta. Neuvotteluista voi ennustaa vaikeita, kun ottaa huomioon metsäteollisuuden irtaantumisen yleissitovista työehtosopimuksista ja Teknologiateollisuuden siirrettyä oman sopimustoimintansa toiseen yhdistykseen.

Lehtosen mukaan näillä toimilla on vain yksi tarkoitus: heikentää työehtoja.

− Olemme saaneet myös AKT:ssa esimakua siitä, mitä edessä on, hän totesi.

Kokous hyväksyi myös vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen.


Helsingissä keskustoimiston tiloissa kokoukseen osallistuivat myös Kimmo Pulkkinen, Pertti Siren, Janne Nikama ja Paul Lindholm sekä kokouksen sihteerinä toiminut Hannele Siika-aho ja teknisenä sihteerinä toiminut Maarit Lehto.


Jyväskylässä valtuuston kokoukseen osallistuivat Sauli Liikola, Kari Jääskeläinen, Hannes Pajunen ja Jari Pajunen. Heistä Jääskeläinen on AKT:n hallituksen jäsen.


Kotkassa valtuuston kokoukseen osallistuivat Jarmo Haakana, Noora Turku, Ossi Rautamies, Kimmo Kokkola, Samppa Maunuksela ja Marko Kujala.


Oulussa valtuuston kokoukseen osallistuivat Ville Miettunen, Matti Luoto, Mikko Tuovinen, Jonne Hiivala, Iikka Tolonen.


Tampereella valtuuston kokoukseen osallistuivat Janne Karhiaho Jussi Niemi, Jouni-Matti Latvamäki ja Eero Kulmala. Heistä Karhiaho ja Kulmala ovat AKT:n hallituksen jäseniä.


Rovaniemellä valtuuston kokoukseen osallistuivat Jarmo Kanerva, Teija Mustonen, Hannu Karasti ja Petteri Aaltonen.


Teksti: Arto Jokela

Kuvat: Arto Jokela, Pentti Hämäläinen, Jari Mäkitalo, Timo Meriläinen, Vili-Petteri Adamsson ja Jari Haaraniemi

 

 


Päivitetty: 19.5.2021