Kai Laaksonen: Vahvempaa järjestötyötä

23.11.2017

AKT:n valtuuston puheenjohtaja Kai Laaksonen pohti syysvaltuuston avauspuheessaan 22. marraskuuta mm. liiton ensi kesän edustajakokousta.

− On erittäin tärkeää, että edustajakokous linjaa seuraavaan kauteen entistä vahvempaa järjestötyötä, koska yhteiskunta porvareiden johdolla ympärillämme on muuttumassa päivä päivältä vihamielisemmäksi ammatillista järjestäytymistä kohtaan. Enkä usko, että ammattiyhdistysliikkeen sisällä tapahtuneet lähiajan ylilyönnit johdon palkankorotuksissa ovat omiaan vähentämään kulmakarvojen kohottelua.

Syksyn palkkaneuvotteluja Laaksonen piti mielenkiintoisina, vaikka AKT ei joitain yksittäisiä sopimusaloja lukuun ottamatta neuvottelupöydässä olekaan.

− Syntyväthän meidän palkankorotukset pääosin näissä vientipöydissä. Erityisen mielenkiintoiseksi on muodostunut syntyneiden palkkaratkaisujen mallit yleiskorotusten sekä perälaudallisten ja laudattomien paikallisten erien rooli.

Laaksonen pohdiskeli, että yhteisymmärryksen AKT:n ja työnantajaliittojen löytyminen oikeista korotusprosenteista voi olla myös vaikeata.
 


Päivitetty: 5.6.2019