AKT tukee Paperiliiton ja Sähköliiton työtaisteluja

22.1.2022

AKT:n hallitus on päättänyt tuen myöntämisestä Paperiliiton ja Sähköliiton työtaisteluille UPM:n tehtailla. AKT:n tukitoimet toteutetaan saartona Suomen satamissa. Saarron aikana ahtaajat eivät käsittele UPM:n paperia ja sellua. Saarto alkaa 24.1. klo 06.00.

AKT katsoo, että UPM:n kieltäytyminen konsernikohtaisesta työehtosopimusneuvottelusta on enemmän ideologinen kuin työmarkkinoiden toimivuutta tukeva ratkaisu. Sen päämääränä on ammattiliittojen syrjäyttämien sopimustoiminnasta ja siirtyminen työnantajien saneluun.

− Muuta taustaa vasten on vaikea ymmärtää, miksi sopiminen UPM:n johdolle on niin vaikeata samalla kun monilla muilla aloilla sopimus on saatu aikaiseksi, sanoo AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko.

Kokko muistuttaa myös siitä, että Suomi on useissa kansainvälisissä vertailuissa valittu yritystoiminnan kannalta yhdeksi maailman parhaista maista. 

− Menestyksen taustalla on isona tekijänä ollut yhteiskunnallinen vakaus ja työrauha. Siihen on erityisesti vaikuttanut ammattiliittojen ja työnantajaliittojen sitoutuminen työehtosopimustoimintaan. 

AKT:n osalta kysymys on ennen kaikkea työntekijöiden oikeudesta järjestäytyä ammattiliittoon ja sitä kautta puolustaa etujaan. 

− Sellaisissa maissa, missä ammattiliitot ovat heikkoja, ei yleensä voi puhua hyvinvointiyhteiskunnasta, tai edes ihmisoikeuksista. 

Lisätietoja: 
Ismo Kokko, puheenjohtaja
p.040 732 5375
ismo.kokko@akt.fi


Päivitetty: 22.1.2022