NTF vetoaa Pohjoismaiden hallituksiin lisäpakotteiden saamiseksi Venäjää vastaan

6.4.2022

NTF pyytää jäsenliittojaan vetoamaan EU:hun, jotta se painostaisi Venäjää lopettamaan Ukrainan sodan pysäyttämällä kansainväliset kuljetukset Venäjälle ja sieltä pois. Alla NTF:n vetoomus suomennettuna. 

Avoin kirje Pohjoismaiden hallituksille

Kuljetusalan työntekijät kaikkialla Pohjoismaissa seuraavat kasvavan huolen vallassa erittäin vakavaa tilannetta Ukrainassa, missä Putinin aloittama sota on muuttumassa yhä julmemmaksi. Pohjoismaiset kuljetusalan työntekijät tukevat yhdessä ukrainalaisia. Vaatimuksemme on selvä: sota on lopetettava nyt. Kaikki rauhanomaiset toimet sodan ja sen jälkiseurausten hillitsemiseksi on toteutettava välittömästi.

Pohjoismainen Kuljetustyöntekijäinfederaatio NTF:n hallitus kehottaa Pohjoismaiden hallituksia vaatimaan yhdessä lisää EU:n koordinoimia Venäjän vastaisia ​​pakotteita sodan pysäyttämiseksi. Yksi tällainen lisätoimi olisi merikuljetusten lopettaminen ja muiden Venäjän rajat ylittävien kuljetusten lopettaminen mahdollisimman laajasti.

Merikuljetukset ovat olennainen osa Venäjän mahdollisuutta hankkia tuloja käymällä kauppaa ja siten rahoittaa Ukrainan sotaa. Venäläisten alusten pääsy EU:n satamiin tulisi estää heti.

Samaan aikaan NTF kehottaa Pohjoismaiden hallituksia vauhdittamaan investointeja vihreään, oikeudenmukaiseen ja kestävään liikenteeseen ja infrastruktuuriin. Vihreä siirtymä on tärkeä. Se on myös työkalu, jonka avulla voidaan kytkeytyä irti öljy-, hiili- ja kaasuriippuvuudesta Venäjään.

Pohjoismainen Kuljetustyöntekijäinfederaatio NTF on Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Islannissa ja Tanskassa sekä Färsaarilla toimiva 41 eri kuljetusalan työntekijöitä järjestävän ammattiliiton järjestö. Se edustaa yhteensä 340 000 seitsemään eri kuljetusalan ammattiryhmään kuuluvaa jäsentä.

 


Päivitetty: 14.4.2022