Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen: Tieverkoston korjausvelan kasvu saatava pysähtymään

16.6.2022

Kansanedustaja Suna Kymäläinen nosti puheessaan AKT:n edustajakouksessa tieverkon heikon kunnon.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen nosti puheessaan AKT:n edustajakouksessa tieverkon heikon kunnon. Hän totesi myös, että Sanna Marinin hallitus on panostanut tieverkon kunnossapitoon nostamalla perusväylänhoidon rahoitusta.

− Tällä kaudella on toteutettu perusväylänpidon vuosittaisen rahoitustason nosto 300 miljoonalla eurolla, ja keskeneräisiä kehittämishankkeita on parhaillaan käynnissä yli kahden miljardin euron edestä. Hankkeita on käynnistetty etupainotteisesti.

Suna Kymäläinen muistutti myös, että vuosi sitten valmistui Suomen ensimmäinen 12-vuotinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma, joka luo suuntaviivat pitkäjänteiselle liikennejärjestelmän kehittämiselle ja muun muassa korjausvelan vähentämiselle tulevina vuosina.

− Nyt kustannustason noususta johtuen samalla rahalla valitettavasti kuitenkin saadaan toteutettua aiempaa vähemmän. Väyläviraston arvion mukaan tänä vuonna uutta päällystettä saadaan vain noin 2 300 kilometrin matkalle, vaikka korjausvelan kasvun estämiseksi tarvittaisiin noin 4 000 kilometrin päällystysohjelma vuosittain, totesi Kymäläinen.

Tämän vuoksi tulee Kymäläisen mukaan jatkossa tehdä yhä enemmän, jotta korjausvelan kasvu saadaan pysäytettyä.

 

Teksti: Arto Jokela Kuva: Vesa-Matti Väärä


Päivitetty: 16.6.2022