Finnairin matkustamohenkilökunnan ulosmarssi Helsinki-Vantaalla sunnuntaina 20.11. klo 15 – maanantaina 21.11. klo 15

19.11.2022

Valtionyhtiö Finnairin matkustamohenkilökunta protestoi henkilöstöpolitiikkaa ulosmarssilla.


Kuva Adobe Stock.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n osasto 208 eli Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys ry protestoi Finnairin henkilöstöpolitiikkaa, huonoa johtamista ja työntekijöiden irtisanomisilla uhkailua järjestämällä matkustamohenkilökunnan ulosmarssin. 

Ulosmarssi koskee Finnairin matkustamohenkilökuntaa ja sen Helsinki-Vantaalta lähteviä lentoja. Ulosmarssi alkaa sunnuntaina 20.11. kello 15 ja jatkuu maanantaihin 21.11. kello 15 saakka. 
 
Finnair on vaatinut syksyn aikana matkustamohenkilökunnalta palkanleikkauksia. Matkustamohenkilökuntaa edustava AKT on käynyt Finnairia edustavan Paltan kanssa säästöneuvotteluja ja tehnyt neuvotteluissa omia säästöehdotuksiaan. Ehdotukset eivät ole Finnairille kelvanneet. Finnair haluaa leikata palkkoja, mikä ei sovi AKT:lle. 

Nyt Finnair on uhannut irtisanoa 450 työntekijää ja kertonut suunnitelmastaan siirtää Thaimaan ja Pohjois-Amerikan reittien matkustamopalvelut alihankintatyöksi.

– Finnair kiristää nyt avoimesti omia työntekijöitään saadakseen leikata palkkoja, AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko sanoo. 

Ulosmarssi on protesti nimenomaan valtionyhtiö Finnairille. AKT pahoittelee tästä matkustajille aiheutuvaa harmia.

– Ulosmarssilla AKT:n tarkoitus on herättää valtionyhtiö Finnairin johto siihen, ettei näin voi toimia eikä harrastaa henkilöstöpolitiikkaa, jossa kiristetään työntekijöitä alentamaan palkkojaan.

Erityinen huomio halutaan kiinnittää siihen, että matkustamohenkilökunnan henkilökulujen osuus Finnairin kuluista on vain kolme prosenttia.

Lisätiedot:

AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko, 040 7325375, ismo.kokko@akt.fi

AKT:n sopimustoimitsija Johanna Tuomaala, 044 412 3001, johanna.tuomaala@akt.fi

AKT:n 1. varapuheenjohtaja Jarkko Arpula, 044 412 3013, jarkko.arpula@akt.fi


Päivitetty: 30.11.2022