Huolinta-alan varastoterminaalien työehtosopimukseen on saatu neuvottelutulos

23.3.2023

Huolinta-alan varastoterminaalien työehtosopimusneuvotteluissa on tänään torstaina 23.3. saatu neuvottelutulos. Tulos on osapuolten AKT:n ja Palvelualojen työnantajat Paltan hyväksyttävänä. AKT:lla on nyt vähintäänkin neuvottelutulokset jo valtaosasta työehtosopimuksia. 

Hyväksymistä odottavat neuvottelutulokset

Liikenneopetusalan työehtosopimukseen on saatu neuvottelutulos. Sopimus on osapuolien hyväksyttävänä. Neuvotteluosapuolina sopimuksessa ovat AKT ja Palvelualojen työnantajat Palta.

Maanantaina 20.3. saatiin neuvottelutulos Elintarvikealan automiesten työehtosopimuksesta. Neuvottelutulos on osapuolten hyväksyttävänä. Neuvotteluosapuolina sopimuksessa ovat AKT ja Elintarviketeollisuus ry.

Airpron työehtosopimukseen on saatu neuvottelutulos, joka odottaa AKT:n hallituksen sekä Airpro Oy:n hyväksyntää.

Neuvottelutilanne muilla sopimusaloilta

Matkatoimistoja koskevan työehtosopimuksen neuvottelut alkavat 30.3. Työehtosopimus on sanottu irti päättymään 30.4. Neuvotteluosapuolina AKT ja Palta.

Aiemmin hyväksytyt sopimukset

Sekä AKT:n että Paltan hallinnot ovat 17.3. hyväksyneet 14.3. aikaan saadun neuvottelutuloksen koskien Finnairin matkustamohenkilöstön palkankorotuksia.

Perjantaina 17.3. AKT:n hallitus hyväksyi työehtosopimusten neuvottelutuloksen Kaupan automiehille. Neuvotteluosapuolina tässä ovat AKT ja Kaupan liitto.

Taksiliikenteen työehtosopimus hyväksyttiin 17.3. Tässä neuvotteluosapuolina olivat AKT ja Taksiliikenteen Työnantajat ry.

AKT:n hallitus hyväksyi 17.3. myös ahtausliikkeiden AKT:laisten toimihenkilöiden työehtosopimuksen. Neuvotteluosapuolina ovat AKT, Steveco, Olmar Pori sekä Finnsteve. 

Matkahuoltoalan eli linja-autoasemien työehtosopimus on solmittu maanantaina 6.3. 

Huoltokorjaamojen ja linja-autohenkilökunnan työehtosopimukset on solmittu perjantaina 3.3. 

Viking Line Abp:n työehtosopimus on solmittu 3.3. 

Ahtausalalle on solmittu työehtosopimus 1.3. 

Työehtosopimukset on solmittu 28.2. myös kuorma-auto-, säiliöauto- ja öljytuote- sekä terminaalitoiminta-aloille. 

 


Päivitetty: 23.3.2023