Isäaikaa -kampanja 6.-27.11. - Kannustaa isiä käyttämään perhevapaaoikeuksiaan

8.11.2017

Sosiaali- ja terveysministeriö käynnistää isänpäivän viikolla maanantaina 6.11.2017 kolmeviikkoisen kampanjan isien perhevapaiden käytön lisäämiseksi. 

Isäaikaa -kampanja korostaa isän ja lapsen yhteisen ajan merkitystä ja tarjoaa tietoa isien perhevapaaoikeuksista. Kaikki voittavat – perhevapaasta hyötyvät niin isä, lapsi kuin parisuhdekin. Kampanjan tavoitteena on myös vahvistaa isämyönteisyyttä erityisesti miesenemmistöisillä aloilla. Perhevapaat ovat lopulta aika pieni hetki usein vuosikymmenten työuralla. Työt ovat järjesteltävissä ja isämyönteisyys maksaa itsensä takaisin.

Isäaikaa -kampanja näkyy ja kuuluu 6.-27.11. erityisesti radiossa, eri sosiaalisen median kanavissa ja iltapäivälehdissä. Kampanjakortti tavoittaa kaikki vuonna 2018 isäksi tulevat. Kampanjan kolmikielisillä verkkosivuilla www.isäaikaa.fi on tietoa perhevapaista sekä isille että työnantajille, sekä kahdeksan isän omakohtaiset tarinat perhevapaiden iloista. Verkkosivut palvelevat vuoden 2018 loppuun. 

Kampanja on osa yhteishanketta Isä hoitaa – perhevapaalta virtaa työntekoon 2016–2018, jota sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Työterveyslaitos toteuttavat yhteistyökumppaninaan Miessakit ry. Kampanjan osarahoittaa Euroopan komission oikeuksien, yhdenvertaisuuden ja kansalaisuuden ohjelma. Kampanjan on toteuttanut viestintätoimisto Hill+Knowlton Strategies. 

Perhevapaajärjestelmää on uudistettu viimeksi vuonna 2013. Isäaikaa -kampanjan toteutus osuu aikaan, jolloin järjestelmän uudistaminen on jälleen ajankohtaista. Viimeisin uudistus avasi mahdollisuuden perhevapaiden jakamiseen myös eronneille isille. 

Isyys saisi näkyä ja kuulua vahvemmin yhteiskunnassamme. Tarvitsemme tukenne kampanjaan – lähde mukaan! 

Jaa tietoa kampanjasta sosiaalisessa mediassa, kuten Twitter, Facebook ja Instragram ja lisäämällä postaukseen tunnuksen #Isäaikaa  

Isäaikaa-kampanjavideo >> http://youtu.be/qcA5YakHv3w

 

[Sosiaali- ja terveysministeriö


Päivitetty: 5.6.2019