Jopa puolen miljoonan ahtaajan kansainvälinen tuki AKT:n työtaisteluille

15.3.2024

AKT:n ahtaajat saavat puolen miljoonan ahtaajan tuen eri puolilta maailmaa. Kansainvälinen kuljetustyöntekijöiden federaatio ITF kertoo, että sen ahtaajat osoittavat ehdotonta tukea ja solidaarisuutta kaikille Suomen satamissa työskenteleville ahtaajille ja muille työntekijöille. ITF haluaa tukea suomalaisten työtaistelua. Järjestö toteaa, että työtaistelua käydään hallitusta vastaan, joka on tekemässä suurimpia heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin ja sosiaaliseen asemaan Suomessa vuosikymmeniin – tai ehkä koskaan.

ITF:ssä on nähty, että ammattiliitoilla sekä Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:lla erityisesti on ollut erittäin tärkeä rooli suojella ja edistää työntekijöiden oikeuksia, vahvistaa ay-liikettä ja puolustaa jäsenten oikeuksia.

ITF:n ahtaajat ovat tietoisia siitä, millainen uhka viimeisen vuoden tapahtumat ovat  työntekijöiden oikeuksille ja sosiaaliturvalle. Suomalaisella työntekijäliikkeellä on historiallinen rooli ja erityisesti AKT on ollut avainasemassa. Sen työtaistelut nähdään suurimpia ammattiyhdistyliikkeen voimannäyttöinä missään puolilla maailmaa – mukaan lukien monet lakot ja mielenosoituksen viimeisinä kuukausina.

Hallituksen pitää kuunnella, kun työntekijöillä on sanottavaa. Jos työntekijöitä ei kuulla, ammattiyhdistysten pitää toimia.

 Lue koko ITF:n viesti tästä


Päivitetty: 15.3.2024