Kari Heikkilä keilasi mestariksi

21.3.2016

Kari Heikkilä kaatoi keilat tarkimmin AKT:n 26. keilamestaruuskilpailujen finaalissa Mikkelissä. Heikkilän voittopisteet olivat 2 574. Toiseksi sijoittui Ontrei Löövi 2 432 ja kolmas oli Pentti Kangas tuloksella 2 364.

Haminan Ahtaustyöntekijät osasto 136:tta edustava Kari Heikkilä kuuluu AKT:n keilamestaruuskilpailujen vakiokävijöihin. Mestaruuden hän valloitti nyt ensimmäisen kerran. Aiemmin hän on sijoittunut hopealle.

Heikkilä lähti alkukilpailun 14 keilaajan finaaliin kuudennelta sijalta. Kuuden sarjan jälkeen kuusi parasta jatkoi mies miestä vastaan kilpailua, jossa voittaja sai sarjavoitosta 30 bonuspistettä. Kuuden parhaan loppukierroksille Heikkilä lähti jo johtopaikalta ja pitikin johtonsa loppuun saakka.

- Kävin keilakurssin Kotkassa joskus 1970-luvulla. Tänä vuonna nämä olivat ainoat heitot ja ainoa kilpailu, paljasti Heikkilä palkintojenjaossa.

Loppua kohti peliään parantanut Heikkilä ei vielä osannut sanoa, onko hän mukana myös ensi vuonna. – Nyt voisin lopettaa huipulla, velmuili mestari-Heikkilä.

Toiseksi finaalissa heitti Kotkan Ahtaustyöntekijät osasto 137:n Ontrei Löövi. Hän pääsi finaalikierroksille viimeisenä heittäjänä, mutta löysi hyvin kaatotaskut ja nousi toiseksi. Kotkan osastolla oli finaalikierroksilla kolme heittäjää.

Seinäjoen Automiesten osasto 018:n Pentti Kangas oli finaalin ensimmäisten kuuden sarjan jälkeen toisena. Finaalikierroksilla hän menetti yhden sijan ja sijoittui kolmanneksi.

Muiden sarjojen mestaruudet ratkesivat jo alkukilpailun tulosten perusteella. Naisten sarjan voittaja on Jaana Moilanen, Heinola, osasto 050, tulos 1 227.

Eläkeläisten sarjan voitti Heinolan osasto 050:n Simo Ruohtula, 1 295.

Naisten 2-hengen joukkuekilpailun voitti Lappeen Automiesten pari Sanna Ohrimovitsch ja Sari Turkia tuloksella 2 358.

Miesten 2-hengen joukkuekisan voitto meni Kotkaan osasto 137:n kaksikolle Timo Lintunen ja Seppo Kärkkäinen, tulos 2 625.

Nelimiehisjoukkuekisan voittajaksi keilasi samoin Kotkan osasto 137:n kvartetti Ontrei Löövi, Sami Kähärä, Timo Lintunen ja Seppo Kärkkäinen, tulos 5 164 pistettä.

Ensi vuonna AKT:n mestaruudet ratkotaan Jyväskylässä.

Laajemmin finaalin tunnelmista 30.3. ilmestyvässä AKT-lehdessä.