Kaupan automiehille, ahtausliikkeiden toimihenkilöille ja Airprolle neuvottelutulokset

10.3.2023

Perjantaina 10.3. on saatu neuvottelutulos Kaupan automiesten työehtosopimuksesta. Neuvotteluosapuolina ovat Kaupan liitto, Palvelualojen työnantajat Palta ry ja AKT. Sopimus astuu voimaan, kun kaikki osapuolet ovat hyväksyneet sopimuksen.  

Keskiviikkona 8.3. on saatu neuvottelutulos koskien ahtausliikkeiden AKT:laisten toimihenkilöiden työehtosopimuksesta. Neuvotteluosapuolina ovat AKT, Steveco, Olmar Pori sekä Finnsteve. Keskiviikkona saatiin myös neuvottelutulos Airpron työehtosopimuksesta. Neuvotteluosapuolina AKT sekä Airpro Oy. Seuraavaksi neuvottelutulokset käsitellään AKT:n hallinnossa.

Neuvottelutilanne muilla sopimusaloilta

Taksialan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat 14.3. Neuvotteluosapuolina AKT ja Taksiliikenteen Työnantajat ry.

Huolinta-alan varastoterminaalien työehtosopimusneuvottelut jatkuvat seuraavan kerran 16.3. neuvotteluosapuolina AKT ja Palvelualojen työnantajat Palta ry.

Elintarvikealan automiesten tes-neuvottelut jatkuvat 20.3. Neuvotteluosapuolina ovat Elintarviketeollisuusliitto ry sekä AKT.

Liikenneopetusalan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat seuraavan kerran 14.3. Neuvotteluosapuolina AKT ja Palta ry.

Matkatoimistoja koskeva työehtosopimus on sanottu irti päättymään 30.4. Neuvottelujen ajankohtaa ei ole sovittu.

Saadut neuvottelutulokset ja työehtosopimukset

Maanantaina 6.3. saatiin neuvottelutulos matkahuoltoalan eli linja-autoasemien työehtosopimuksesta. Neuvotteluosapuolina ovat Oy Matkahuolto Ab, Autoliikenteen Työnantajaliitto ALT ja AKT.

Perjantaina 3.3. saatiin neuvottelutulos huoltokorjaamojen ja linja-autohenkilökunnan työehtosopimuksesta. AKT ja ALT hyväksyivät sopimuksen myöhään perjantai-iltana.
Työehtosopimus on solmittu 1.3. myös ahtausalalle AKT:n ja Satamaoperaattorien välille. 

Työehtosopimukset on solmittu 28.2. myös kuorma-auto-, säiliöauto- ja öljytuote- sekä terminaalitoiminta-aloille. Sopijaosapuolina näissä ovat AKT, ALT sekä Öljytuote ry. Alojen palkkataulukot löytyvät tästä linkistä.

Neuvottelutulos saatiin aiemmin myös Viking Line Abp:n työehtosopimuksesta AKT:n ja Paltan välille. Palta hyväksyi sopimuksen 3.3.


Päivitetty: 10.3.2023