Keilausta, värikuulasotaa, frisbeegolfia – nuoret toivovat liitolta huvitapahtumia

17.6.2022

– Karu totuus on, että ei kovin moni meidän ikäinen jaksa istua missään kokouksissa, sanoo Markus Hiltunen.

Hän, Anna Ralli, Markus Heikkinen, Jere Junkkari ja Jani Virtanen istuvat AKT:n edustajakokouksessa sitkeästi, mutta nuorten houkuttelemiseen ammattiliittotoiminnan pariin tarvitaan muutakin. Nuorten edustajakokousedustajien mukaan huvitapahtumat olisivat siihen tehokkain keino.

– Toivoisin, että yhteistä tekemistä olisi tarjolla enemmän. Luulen, että sillä saataisiin nuoria enemmän osallistumaan – huvin kautta mukaan toimintaan, Hiltunen sanoo.

– Voin kertoa, että ei minullakaan perimmäinen syy liittyä liittoon ollut se, että saan liitosta apua ongelmatilanteissa, vaan tulin mukaan, koska kuulin risteilyistä ja muista tapahtumista. Vasta myöhemmin on selvinnyt, mitä muita tärkeitä syitä liittoon kuulumiselle on, Ralli jatkaa.

Ammattiliittojen järjestämissä tapahtumissa ei nykyisin useinkaan näy nuoria tungokseksi asti. Edustajien mielestä se ei johdu siitä, ettei nuoria kiinnostaisi osallistua, vaan enemmänkin siitä, minkä tyylisiä tapahtumia on tarjolla. Keski-ikäisiä kiinnostavat aktiviteetit eivät välttämättä sytytä nuoria.

– Kannattaisi kysyä nuorilta itseltään, mikä kiinnostaa, Heikkinen sanoo.

No mikä sitten kiinnostaa?

– Keilaus, lasersota, värikuulasota… Sellaiset aktiviteetit, joihin ei tulisi lähdettyä kaverin kanssa kahdestaan vaan joihin tarvitaan iso porukka, Ralli ehdottaa.

Vaikka huvi on tärkeää, nuorten mielestä ammattiliiton kaikkein tärkein tehtävä on kuitenkin heistä puolustaa työntekijöiden oikeuksia ja tukea, kun on tarve.

– Ettei tarvitse jäädä yksin, jos työelämässä käy jotain. Jos työnantaja vaikka vetäisi palkan välistä, liitto olisi apuna, Virtanen sanoo.

 

Juttu verkkolehdessä ja lisäkuvia

Teksti: Tua Onnela Kuva: Vesa-Matti Väärä


Päivitetty: 17.6.2022