Lappeenrannassa ongittiin lepoisissa tunnelmissa

25.8.2015

Ensimmäisessä AKT:n valtakunnallisessa onkikilpailussa ei kalansaalilla mässäilty. Leppoisa meno, hyvät olosuhteet ja elokuun helle loivat kuitenkin hyvän tunnelman Saimaan kanavan varrelle. Onkijoita oli kaikkiaan yli 100 ammattiosastoista eri puolilta Suomea.

- Hyvä onkipaikka, kun on tilaa onkia eikä puista ole haittaa. Kalapaikkana tämä on huono, kun kalaa ei tule, totesi Hannu Haverinen.
Vuodesta 1986 AKT:n onki- ja pilkkikilpailuja kiertänyt Kiteen Autoalanmiehet osasto 063:n Haverinen löytyy lopputuloksista sijalta 15. Hän nosti kanavasta neljässä tunnissa 84 grammaa sinttejä.

Miesten sarjan voittajan Keijo Auvisen, Mikkeli osasto 012, saalis oli 644 grammaa.

Mikkeli voitti joukkuekilpailun. Kolmikko Keijo Auvinen, Jorma Avikainen ja Aimo Savolainen sai kalaa yhteensä 997 grammaa. Toiseksi sijoittui Lappeen Automiesten ykkösjoukkue tuloksella 780 grammaa. Kolmas oli Imatran osasto nollakakkosen ykkösjoukkue 749 grammaa.

Miesten yli 65-vuotiaiden sarjan voittoon onki Kotkan osasto 001:n Väinö Kurvinen, 355 grammaa.

Naisten sarjan voiton vei järjestäjäosaston eli Lappeen Automiesten Terttu Huhtiniemi, 420 grammaa. Huhtiniemi on valtakunnallisen onkikilpailun idean äiti. 

Nuorten sarjassa voiton vei Tampereelle Katariina Tammisto, jonka onkeen kaloja tarttui kaikkiaan 69 grammaa.

Kaikki tulokset jäsenten extranetissä.


Kansolan sillan kupeessa olleella kilpailupaikalla oli kaikkiaan yli 100 onkijaa. Pari viikkoa aiemmin samassa paikassa ongittiin SM-mitaleista.


Mikkelin osasto 012 trio Aimo Savolainen (vasemmalla), Jorma Avikainen ja Keijo Auvinen voitti joukkuekilpailun yhteistuloksella 997 grammaa. Keijo Auvinen oli myös miesten sarjan ykkönen.


Valtakunnallisen onkikilpailun idean äiti Terttu Huhtiniemi antoi ohjeita kilpailijoille. Hän ehti myös onkimaan ja voitti naisten sarjan 420 gramman saaliilla.

 


 


Päivitetty: 5.6.2019