Marko Piirainen: Huhtikuussa ratkeaa Suomen suunta

22.11.2018

Marko Piirainen suomi AKT:n valtuuston kokouksessa porvarihallitusta.

Työsopimuslain muutosta, eli ns. irtisanomislakia, ei voida AKT:n puheenjohtajan Marko Piiraisen mukaan pitää miltään osin parannuksena palkansaajan näkökulmasta.

− Lakiin tehty seitsemän sanan lisäys ja siihen kirjoitetut 30 sivun perustelut ovat hengeltään edelleen sellaiset, että hallituksen tavoite irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä ei jää kenellekään epäselväksi.

Piiraisen mukaan porvarihallitus on keskittynyt varsinkin palkansaajien, työttömien, eläkeläisten ja opiskelijoiden tulojen leikkaamiseen.

− Työttömyysturvaa on heikennetty ensin keston osalta viime vuonna ja nyt tänä vuonna sen tason osalta. Vielä kun ensi vuodeksi säädetään aktiivimalli kakkonen, niin ei ole jätetty kiveäkään kääntämättä haettaessa keinoja, joilla työtöntä työnhakijaa on voitu potkia päähän.

Kuljetusliittojen yhteistyö

Piirainen käsiteli puheessaan myös Kuljetusliitot KL ry:n näkymiä. Ensi vuoden alussa KL:n palvelukseen siirtyy eri kuljetusliittojen yhteinen henkilökunta. Ensi vuonna tarkasteluun tulee myös muita yhteisiä toimintoja.

− Esillä olleet mm. jäsenrekisteri, taloustoiminnot, viestintä mukaan luettuna liiton jäsenlehti ja kotisivut, vapaa-ajantoiminta, kiinteistöasiat, kansainvälinen toiminta sekä työttömyyskassan palvelut. Lisäksi erilaisten ohjelmistojen ja laitteiden yhteiskäytössä ja hankinnassa on vielä rutkasti tehostamisen varaa.

Tärkeät vaalit

Marko Piirainen muistutti, että huhtikuun eduskuntavaaleissa ratkaistaan Suomen suunta.

− Äänestäjät linjaavat, haluammeko jatkaa nykyistä menoa, jossa työnantajat ja yrittäjät nähdään mahdollisuutena, mutta palkansaajat, työttömät, opiskelijat ja eläkeläiset vain menoeränä.

AKT:n jäseniä on ehdolla ainakin Kaakkois-Suomen, Uudenmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Satakunnan vaalipiireissä.


Marko Piiraisen mukaan porvarihallitus on keskittynyt varsinkin palkansaajien, työttömien, eläkeläisten ja opiskelijoiden tulojen leikkaamiseen.


TEKSTI JA KUVA Arto Jokela


Päivitetty: 5.6.2019