Marko Piiraisesta TP:n varapuheenjohtaja

18.11.2014

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen on valittu Teollisuuden palkansaajat TP:n varapuheenjohtajaksi.

- Tämä on vahva kädenojennus kuljetusliitoille ja tietysti AKT:lle. Ensimmäistä kertaa kuljetusliitoilla on edustus TP:n puheenjohtajistossa ja työvaliokunnassa, sanoo Marko Piirainen.

AKT:n lisäksi lähes kaikki SAKlaiset kuljetusalan ammattiliitot ovat liittyneet TP:n jäseniksi. – Varapuheenjohtajuus on luonnollinen jatke kehityksessä, jossa kuljetussektori on tullut vahvasti mukaan TP:n toimintaan, arvioi Piirainen.

Vuosikokouksessa TP:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen. Marko Piiraisen ohella varapuheenjohtajaksi valittiin Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari. Puheenjohtajiston toimikausi alkaa ensi vuoden alusta.

Teollisuuden palkansaajat on vuonna 2013 rekisteröity yhdistys, johon kuuluu 17 ammattiliittoa kaikista palkansaajakeskusjärjestöistä. TP:n edustamilla aloilla työskentelee noin 750 000 palkansaajaa. AKT:n lisäksi kuljetusliitoista TP:n jäseniä ovat Veturimiesten liitto, Ilmailualan Unioni, Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys sekä Suomen Merimies-Unioni.


Päivitetty: 5.6.2019