Matkatoimistoalalle saatu työehtosopimus päättää AKT:n tes-kierroksen

5.5.2023

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n hallitus hyväksyi matkatoimistoalan työehtosopimuksesta saadun neuvottelutuloksen kokouksessaan perjantaina 5.5. Myös Palvelutyönantajat Palta ry:n hallitus on hyväksynyt neuvottelutuloksen tänään.

AKT:n, Mailin ja Paltan välisissä työehtosopimusneuvotteluissa saatiin neuvottelutulos matkatoimistoalan työehtosopimuksesta perjantaina 28.4. Sekä AKT että Palta ovat 5.5. hyväksyneet sopimuksen. Sopimus noudattelee niin sanottua yleistä linjaa. Sopimuskausi alkaa 1.5.2023 ja päättyy 30.4.2025.

Matkatoimistoalan sopimustoimitsija Katri Höök tiedottaa Mailin jäsenille sopimuksen yksityiskohdista sähköpostitse maanantaina 8.5. ja häneltä voi kysyä suoraan lisätietoja sopimuksen yksityiskohdista.

Työehtosopimuksen hyväksyminen tarkoittaa, että AKT:n tes-kierros on saatu päätökseen. Matkatoimistoalan sopimus oli viimeinen auki olevista sopimuksista. Neuvottelukierros aloitettiin ensimmäisillä työehtosopimusneuvotteluilla joulukuun 2022 alussa. Kierrosta oli jo sitä ennen valmisteltu pitkään sekä jaostoissa että valmiuskampanjan avulla.

Uusia työehtosopimuksia ja palkkataulukoita päivitetään AKT:n nettisivuille sitä mukaa, kun ne valmistuvat sekä työnantajaliittojen että AKT:n osalta.

Aiemmin hyväksytyt sopimukset

Airpron työehtosopimukseen saatiin jo 8.3. neuvottelutulos, joka odotti pitkään Airpro Oy:n hyväksyntää. AKT:n hallitus hyväksyi sopimuksen 3.4.

Huolinta-alan varastoterminaalien työehtosopimusneuvotteluissa saatiin 23.3. neuvottelutulos, minkä huolintajaosto, AKT:n hallitus ja Palvelualojen työnantajat Palta ry ovat hyväksyneet.

AKT:n hallitus sekä Elintarviketeollisuus ry ovat 23.3. hyväksyneet myös neuvottelutuloksen Elintarvikealan automiesten työehtosopimuksesta.

Liikenneopetusalan työehtosopimuksesta saatu neuvottelutulos on hyväksytty 23.3. sekä AKT:n että Paltan puolelta.

AKT:n että Paltan hallinnot hyväksyivät 17.3. neuvottelutuloksen koskien Finnairin matkustamohenkilöstön palkankorotuksia.

Perjantaina 17.3. AKT:n hallitus hyväksyi työehtosopimusten neuvottelutuloksen Kaupan automiehille. Neuvotteluosapuolina tässä ovat AKT ja Kaupan liitto.

Taksiliikenteen työehtosopimus hyväksyttiin 17.3. Tässä neuvotteluosapuolina olivat AKT ja Taksiliikenteen Työnantajat ry.

AKT:n hallitus hyväksyi 17.3. myös ahtausliikkeiden AKT:laisten toimihenkilöiden työehtosopimuksen. Neuvotteluosapuolina ovat AKT, Steveco, Olmar Pori sekä Finnsteve.

Matkahuoltoalan eli linja-autoasemien työehtosopimus on solmittu maanantaina 6.3.

Huoltokorjaamojen ja linja-autohenkilökunnan työehtosopimukset on solmittu perjantaina 3.3.

Viking Line Abp:n työehtosopimus on solmittu 3.3.

Ahtausalalle on solmittu työehtosopimus 1.3.

Työehtosopimukset on solmittu 28.2. myös kuorma-auto-, säiliöauto- ja öljytuote- sekä terminaalitoiminta-aloille.

Lisätiedot matkatoimistoalan sopimuksesta, sopimustoimitsija Katri Höök 040 760 1050

 


Päivitetty: 5.5.2023