Matkatoimistoalan työehtosopimusneuvotteluissa tavoitellaan neuvottelutulosta huhtikuun aikana

27.4.2023

Matkatoimistoalan työehtosopimusneuvottelut Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n ja AKT/Mailin välillä ovat käynnissä. Neuvotteluja käydään seuraavan kerran huomenna perjantaina 28.4. ja tavoitteena on neuvottelutulokseen pääseminen huhtikuun aikana.

Matkatoimistoja koskeva työehtosopimus on voimassa 30.4. saakka. Mikäli neuvottelutulokseen ei huhtikuun aikana päästä, siirrytään alalla sopimuksettomaan tilaan maanantaina 1.5.

Nykyisen työehtosopimuksen noudattaminen jatkuu kuitenkin ns. työehtosopimuksen jälkivaikutuksen ansiosta. Sopimuksettoman tilan aikana sekä työnantajat että työntekijät noudattavat vanhan työehtosopimuksen määräyksiä, esimerkiksi palkka- ja työaikamääräyksiä.

Matkailualan jaosto kokoontuu ensi viikolla käsittelemään sopimustilannetta ja jaostokokouksen jälkeen tilanteesta tiedotetaan jäseniä sähköpostitse. Sähköpostitiedote lähtee ilmoittamaasi osoitteeseen, joten vielä ehdit tarvittaessa päivittämään sähköpostiosoitteesi liiton jäsenrekisteriin. Voit päivittää tietojasi eAsioinnin kautta tai ottamalla yhteyttä AKT:n jäsenrekisteriin, yhteystiedot löydät tästä. Kirjaudu eAsiointiin tästä.


Päivitetty: 28.4.2023