Muista ilmoittaa työsuojeluvaalin tulokset AKT:hen

18.1.2016

Työturvallisuuskeskus ylläpitää lakisääteistä sosiaali- ja terveysministeriön hallinnoimaa työsuojeluhenkilörekisteriä. Työnantajan on lakisääteisesti ilmoitettava työsuojeluvaalin tulos rekisteriin. Sinne on ilmoitettava työsuojeluhenkilöstön yhteystiedot sekä työterveyspalvelujen tuottaja. Työnantaja voi ilmoittaa rekisteriin lisäksi työterveyshenkilöstön yhteystiedot. Käytännössä ilmoituksen tekee työsuojelupäällikkö.

Ilmoitus on tehtävä myös siinä tapauksessa, ettei työsuojeluhenkilöissä tapahdu muutoksia, vaan entiset valtuutetut ja varavaltuutetut jatkavat tehtävissään. Myös kesken toimikautta tapahtuvat muutokset on päivitettävä rekisteriin. Ilmoituksen voi tehdä sähköisesti Työturvallisuuskeskuksen verkkosivuilla www.ttk.fi

Rekisteriin ilmoitetut työsuojeluhenkilöt saavat mm. ajankohtaispostia, uutiskirjeen sekä tietoa tapahtumista ja koulutuksista. 

- Valinnoista on ilmoitettava myös AKT:hen. Muutamilta työpaikoilta ilmoitus puuttuu vielä, muistuttaa työsuojelusihteeri Pasi Ritokoski.

AKT:ssa tiedot työsuojeluvalinnoista kokoaa tekninen sihteeri Katriina Hägg, katriina.hagg@akt.fi tai AKT/Katriina Hägg, PL 313, 00531 Helsinki.

Työsuojeluvaaliohjeet jäsenten extranetissä.

 


Päivitetty: 5.6.2019