Murentuuko tieverkko? - AKT:n Talvipäivillä Oulussa pureskellaan liikennepolitiikan ydinkysymyksiä

14.3.2023

Ovatko tiet pelkkiä kuoppia, jossa renkaat rikkoutuvat? Kun talvihuolto takkuaa, miten käy liikenneturvallisuuden? Maanteiden korjausvelka rasittaa kuljetusalaa ja asiasta pitää puhua.

Maanteiden korjausvelka kasvaa jo nyt, entä sitten kun vaaleihin valmistaudutaan leikkauslistoilla?  Mihin tieyhteyksiin satsataan ja mitä katsotaan sormien välistä. Näihin kysymyksiin on vastaamassa eri puolueiden eduskuntavaaliehdokkaita vaalipaneelissa AKT:n Talvipäivillä Oulussa. 

Pitäisikö satsata uusiin liikenneinnovaatioihin? Voittavatko kansanedustajaehdokkaiden mielestä raiteet vai maantiet, pistetäänkö paukkuja joukkoliikenteeseen? Mikä on sähkön rooli liikennepolitiikassa? Entä kuljettajapula, mitä sille voisi tehdä? Ehkä ihan kaikkiin kysymyksiin ei ennätetä vastata, mutta liikennepolitiikassa riittää miettimistä.

Talvipäivien ohjelmaan kuuluu ajankohtainen liikennepoliittinen vaalipaneeli. Tilaisuus järjestetään Kauppakeskus Valkeassa la 18.3. klo 15.30-17 ja tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Keskustelemassa ovat Oulun seudun kansanedustajaehdokkaat Antti Ollikainen (kesk), Joni Meriläinen (sd), Jouni Jussinniemi (vas), Mari-Leena Talvitie (kok) sekä kansanedustaja Ville Vähämäki (ps). 

Tuoreimmassa AKT-lehdessä yhdistelmäajoneuvonkuljettaja kertoo omasta kokemuksestaan, miten maanteiden kunto on muuttunut ala-arvoiseksi. Talvikunnossapidosta ei tunnu monin paikoin olevan tietoakaan. Samalla kun tieverkko rapistuu, yhdistelmien mitat ja massat ovat kasvaneet järkyttävästi? Valtateiden varrelta on jopa poistettu parkkipaikkoja, joihin pitkät HCT-rekat mahtuisivat. Liikenneympäristössä siis vaikuttaa konkreettisesti, miten kuljetusalan työtä voi tehdä. 

Ja ketkä ylipäätään suomalaisilla maanteillä tavaraa kuljettavat? Saadaanko seuraavalla hallituskaudella kabotaasiliikenteen valvonta toimimaan.

Vaalien lopputuloksella on merkitystä paitsi liikennepolitiikkaan myös esimerkiksi työelämäkysymyksiin. Siksi on tärkeää, että ihmiset kiinnostuvat vaaleista - ja äänestävät.

Seuraa paneelia livestriiminä

Paneeli striimataan suorana AKT:n YouTube -kanavalle. Tässä suoralinkki YouTube-kanavalle. Klikkaa itsesi tapahtumaan myös Facebookissa, tässä suoralinkki Facebook-tapahtumaan.

AKT:n Talvipäiviä vietetään Oulussa 18.-19.3. Tarkemmat tapahtuman ohjelmatiedot ja lisätiedustelut tästä linkistä.


Päivitetty: 14.3.2023