OiRA-riskienhallintatyökalu käytettävissä nyt myös huolto- ja korjaamoalalla

11.11.2020

OiRA-riskienhallintatyökalun avulla voi ennalta arvioida työpaikan riskitekijöitä. Se on käytettävissä autoalan huolto- ja korjaamotoiminnassa, tavaraliikenteessä, linja-autoliikenteessä ja graafisella alalla.

Työterveyslaitos on kehittänyt OiRA-riskienhallintatyökalun yhdessä kuljetusalan toimijoiden kanssa myös autoalan huolto- ja korjaamoalan yritysten tarpeisiin. 

− Työkalu sopii erityisesti pienille, mutta myös suuremmille yrityksille. Se tukee työn turvallisuuden hallintaa huomioimalla sekä alan keskeiset vaara- ja haittatekijät että tarjoamalla ehdotuksia toimenpiteistä näiden poistamiseksi tai pienentämiseksi, tiivistää vanhempi asiantuntija Susanna Visuri Työterveyslaitoksesta.

Autoalan huolto- ja korjaamotoiminnan OiRA on odotettu lisä myös kuljetusalalle. 

− Tavaraliikenteen ja linja-autoliikenteen OiRA-työkalut ovat olleet jo muutaman vuoden käytössä. Nyt tavara- ja linja-autoliikenteen yritykset, joilla on myös omaa korjaamotoimintaa, saavat korjaamotyöhön sopivan, helppokäyttöiseksi todetun työkalun, toteavat toimitusjohtaja Mari Vasarainen Autoliikenteen Työnantajaliitosta ja työsuojelusihteeri Pasi Ritokoski Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitosta. 

OiRA-riskinarviointityökalu sisältää kymmenen osiota ja sen käyttäminen on helppoa.

Lisää OiRA-riskinarviointityökalusta - www.ttl.fi/oira 


[Alkuperäinen uutinen]

OiRA (Online Interactive Risk Assessment) on Euroopan työterveys- ja turvallisuusviraston (EU-OSHA) tarjoama sovellus mikro- ja pienyrityksille riskien arviointiin. OiRA on julkaistu suomeksi tähän mennessä maanteiden tavaraliikenteen, linja-autoliikenteeseen ja graafiselle alalla. 
OirA-riskienhallintatyökalun ovat olleet kehittämässä Työterveyslaitos, Autoalan Keskusliitto, Autoliikenteen Työnantajaliitto (ALT ry), Huoltovarmuusorganisaation Maakuljetuspooli, Teollisuusliitto, Ammattiliitto Pro, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT ry) ja Työturvallisuuskeskus

 


Päivitetty: 11.11.2020