SAK:n keskustelutilaisuus Valkeakoskella: Ilmastonmuutos ja uusi talouspolitiikka

26.7.2019

Onko kunnianhimoinen ilmastopolitiikka yhteensovitettavissa vahvan työllisyyden kanssa vai katoavatko loputkin teollisuustyöpaikat Kaukoitään?

Ammattiyhdistys- ja ympäristöliike ovat perinteisesti painottaneet eri näkökulmia ilmasto- ja ympäristöpolitiikassa, mutta olisiko ympäristönsuojelu ja työllisyystavoitteet yhdistettävissä? Tästä otamme selvää Valkeakosken työväen musiikkijuhlilla kun SAK järjestää ilmastonmuutosta ja talouspolitiikkaa käsittelevän keskustelun. Juonnetussa ohjelmaosuudessa keskustelijoina ovat SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen ja Greenpeacen ilmastovastaava Kaisa Kosonen. Tilaisuus järjestetään SAK-salissa lauantaina 27.7. klo 14.00.

Yhdysvaltain demokraattipuolueen sisällä on käyty useamman vuoden ajan alati kiihtyvää keskustelua siitä, että ilmastonmuutoksen hillitseminen vaatii valtiolta aktiivisempaa osallistumista.  Suurta lamaa torjuttiin aikanaan New Dealiksi kutsutulla elvyttävällä talouspolitiikalla ja nyt Atlantin molemmin puolin puhutaan Green New Dealista – talouspolitiikan, työllisyyden ja ympäristöpolitiikan yhteensovittamisesta.


Päivitetty: 5.8.2019