Vakiduuni- kansalaisaloite luovutettiin eduskunnan puhemiehelle

7.12.2015

    

Kansalaisaloite nollatuntisopimusten kieltämiseksi luovutettiin viime perjantaina 4.12 eduskunnan puhemies Maria Lohelalle. Aloite keräsi yhteensä huikeat 63 110 allekirjoitusta.


– Kampanja-aktiivien toimesta on järjestetty tapaamisia eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsenien kanssa. Tapaamisten perusteella odotamme valiokunnan ottavan aloitteeseen myönteisen kannan, kertoo kampanja-aktiivi Mika Kolehmainen.
– Jokaisella kansanedustajalla on nyt mahdollisuus arvioida omalta osaltaan sitä, olisiko itse valmis työskentelemään nolla-tuntisopimuksilla ja elämään siinä epävarmuudessa, jota nämä sopimukset työntekijälle aiheuttavat.


Operaatio Vakiduuni on Metallin nuorten aloittama ja kansanliikkeeksi kasvanut kampanja. Kampanjan tavoitteena on parantaa pätkätyöntekijöiden yhteiskunnallista asemaa niin, että lailla säädettäisiin 18 tunnin minimiviikkotyöaika Tästä voitaisiin poiketa vain työntekijän itse sitä halutessa perustellusta syystä, kuten opiskelun vuoksi. Tavoitteena on, että työaika määritellään siten, että se palvelee sekä työntekijän että työnantajan tarpeita.


Lisätietoa kampanjasta: www.operaatiovakiduuni.fi 

 


Päivitetty: 5.6.2019