Osallistu tutkimukseen työelämän muutoksista ja eläkkeelle siirtymisestä

15.11.2018

Työelämän muuttuminen herättää kysymyksiä myös eläkkeelle siirtymisen suhteen muun muassa kuljetusalalla.
 
Muokkaavatko  käynnissä ja edessä olevat muutokset ajatuksia eläköitymisestä ja sen  odotetusta ajankohdasta? Koetaanko työelämässä epävarmuutta ja  vaikuttaako se aikomuksiin eläköityä tai jatkaa työntekoa?
 
Helsingin  yliopisto hakee vapaaehtoisia osallistujia tutkimukseen, jossa  vastataan muun muassa edellä oleviin kysymyksiin. Osallistujien tulee olla 50-59 vuotiaita suomalaisia työntekijöitä. Osallistujista kootaan viisi pientä keskusteluryhmää. Ryhmille järjestetään tapaaminen valtiotieteellisen tiedekunnan tiloissa, joissa myös tutkija ja tutkimusavustaja ovat  läsnä. Ryhmätapaaminen kestää noin tunnin ja se videoidaan (vain tutkijoiden käyttöön aineiston analysoimista varten). Tapaaminen  pidetään 19.11 alkavalla viikolla arki-iltana klo 18. Jokaiselle  osallistujalle annetaan kaksi leffalippua Finnkinon näytöksiin.
 
Ilmoittautumiset mahdollisimman pian sähköpostitse osoitteeseen: tuukka.niemi@helsinki.fi. Tämän jälkeen osallistujiin otetaan yhteyttä tarkemmalla infolla.
 
Tuukka Niemi on tohtorikoulutettava Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä  tiedekunnassa, joka tekee Heikki Hiilamon ja Kathrin Kompin ohjaamaa väitöshanketta työelämän muutoksista ja eläkkeelle siirtymisestä.

 


Päivitetty: 5.6.2019