Porin superviikko hurmaa Aki Kousan, mutta Ben tuotti pettymyksen

14.7.2016

Aki Kousa ihmettelee, miksei Ben Zyskowicz allekirjoittanut Fair Transport -aloitetta.

Porilainen säiliöautonkuljettajaa Aki Kousaa kiinnostaa enemmän politiikkaan ja yhteiskuntaan suuntautunut SuomiAreena kuin samaan aikaan kaupungissa soiva jazz. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö mies nauttisi myös kulttuurista. Lippu hänelläon tämän päivän konserttiin, missä häntä kiinnostavat erityisesti J. Karjalainen ja Brian Setzer´s Rockabilly Riot.

Kousa kertoo osallistuneensa nyt 11. kertaa järjestettävään SuomiAreenaan alusta alkaen ja pyrkineensä saamaan kesälomansa alun tai lopun SuomiAreena-viikolle.   
Hän sanoo, että joka vuosi tapahtumasta on tarttunut mukaan uutta ja mielenkiintoista. Tämän vuoden parasta antia edusti puolueiden kansainvälisen demokratiayhteistyön Demon järjestämä keskustelu ”Onko demokratialla tulevaisuutta?”.

Kousa sanoo olevansa huolestunut yhteiskunnallisen vastakkainasettelun kovenemisesta. Hän pohtii, että tärkeämpää tuntuu olevan se, kuka ajatuksen esittää kuin sen sisältö. Tähän hän sai tuntumaa AKT:n pisteellä Kansalaistorilla, missä hän yritti saada kokoomuksen Ben Zyskowiczia allekirjoittamaan yhteiseurooppalaisen Fair Transport -aloitteen. Allekirjoitus jäi saamatta.

−Hän puhuu EU:n ja reilujen työehtojen puolesta, mutta ei kuitenkaan allekirjoittanut aloitetta. Ilmeisesti se tuli väärältä taholta, pohtii Kousa.
 

Aki Kousan mielestä SuomiAreenan parasta antia tänä vuonna edusti puolueiden kansainvälisen demokratiayhteistyön Demon järjestämä keskustelu ”Onko demokratialla tulevaisuutta?”.


Päivitetty: 5.6.2019