Ruotsin suurimmasta ammattiliitosta tukea AKT:lle

15.3.2024

Ruotsin suurin, 500 000 jäsenen julkisten alojen ammattiliitto Kommunal osoittaa solidaarisuutta ja täyden tukensa työntekijöille, jotka puolustavat Suomessa pohjoismaista mallia.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT sekä Julkisten- ja hyvinvointialojen liitto JHL ovat saaneet suoran tuenosoituksen Ruotsin suurimmalta ammattiliitolta.

- Olemme erittäin huolissamme Suomen oikeistohallituksen hyökkäyksestä työntekijöiden oikeuksia ja sosiaaliturvaa kohtaan. Se on samalla hyökkäys ammattiyhdistysliikettä ja kaikkia työntekijöitä kohtaan, Kommunalin sopimussihteeri Johan Ingelskogin allekirjoittamassa viestissä kerrotaan.

Ruotsin suurimmassa ammattiliitossa ollaan tyrmistyneitä Suomen hallituksen hyökkäyksistä niin työmarkkinaosapuolten välistä vuoropuhelua, työehtosopimusjärjestelmää, kolmikantaisia neuvotteluja kuin sosiaaliturvajärjestelmää kohtaan. Lisäksi isketään työsuhdeturvaan ja työntekijöiden perusoikeuksiin – koko hyvinvointiyhteiskuntaan.

- Ei ole mitenkään mahdollista hyväksyä sitä, että oikeistohallitus repii Suomessa pohjoismaisen mallin rikki. Me tuomitsemme sen täysin.

Kommunal kertoo olevansa suomalaisen ay-liikkeen takana ja täydestä sydämestään tukevansa kaikkia, jotka ottavat osaa poliittisiin työtaisteluihin.

Lue alkuperäinen kirje


Päivitetty: 15.3.2024