Sähkön hintakatto tulisi tarpeeseen

14.12.2022

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT tukee SDP:n esittämää sähkön 20 s/kWh hintakattoa kotitalouksille.


Kuva: Adobe Stock

Sähkön hinnat ovat nousseet todella rajusti ja ne koettelevat suomalaisten taloutta. Jo nyt nähdään, että alv-alennus on tehoton ja tulee menemään lähinnä sähköyhtiöiden voittoihin. 

Valtion tarjoama väliaikainen sähkötuki sähköenergiamenojen perusteella on myös riittämätön tapa reagoida asiaan ja se voi helposti jättää vähintäänkin osan ihmisistä pulaan. Lisäksi sähkötuki maksetaan jälkikäteen, eikä se auta akuuttiin tilanteeseen talven kylmimpinä kuukausina. 

Nyt on todellinen huoli siitä, miten ihmiset pärjäävät. Elinkeinoministeriöltä kaivataan ripeitä toimia löytää ratkaisuja asiaan.

¬- Sähkön 20 sentin hintakatto huolehtisi siitä, että meillä ei ole valtavaa määrää ihmisiä pian suurissa maksuvaikeuksissa. Nyt on tärkeä huolehtia, että ihmiset selviävät talven omissa kodeissaan niin, että siellä tarkenee, AKT:n 2. varapuheenjohtaja Niko Blom sanoo. 

Pienituloisten ja myös normaalisti töissä käyvien ihmisten sähkökulut kasvavat sellaisella tavalla, etteivät nykyiset ratkaisut tule riittämään.

Lisätiedot: Niko Blom, 2. varapuheenjohtaja, p. 040 554 0495


Päivitetty: 14.12.2022