SAK: EK:n tavoitteet epärealistisia

16.2.2015

 SAK:n hallitus on todennut, ettei työmarkkinoiden neuvottelujärjestelmän uudistamiselle ole edellytyksiä, koska työnantajien tavoitteet ovat epärealistisia. 

Yli miljoonaa palkansaajaa edustavan keskusjärjestön hallitus huomauttaa, että neuvottelurupeaman lopputulos olisi voinut olla toinen, jos Elinkeinoelämän keskusliitto EK olisi suhtautunut vakavammin palkansaajien esittämiin ratkaisuihin järjestelmän uudistamiseksi. 

– Alipalkkaus, turvaamistoimet, luottamusmiehen asema, spontaanit mielenilmaukset työvoimaa vähennettäessä ja neuvotteluprosessien kehittäminen ovat kaikki tavalliselle työtä tekevälle ihmiselle tärkeitä asioita, joihin tarjosimme useita ratkaisuja. Tässä taloustilanteessa ja tällaisen rupeaman jälkeen ei voi olla kuin pettynyt siihen, että työnantajien tavoitteet jäivät täysin epärealistisiksi eivätkä he tarttuneet historialliseen mahdollisuuteen uudistaa järjestelmää kaikkien hyväksi. 

– Työntekijät ovat olleet aktiivinen neuvotteluosapuoli. Olemme pitkin matkaa pyrkineet kehittämään uusia malleja toimia. Työnantajilla on ollut pöydässä vain yksi asia – hyvitys- eli lakkosakkojen suuruus, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly painottaa


Päivitetty: 5.6.2019