SAK:n liittopäättäjät: Hallituksen luovuttava irtisanomissuojan heikentämisestä – vasta sitten on neuvottelupöydän vuoro

5.10.2018

Lähes 500 liittopäättäjän yhteiskokouksen viesti hallituksen esittelemään uuteen versioon irtisanomislaista oli selvä: koska lain perusongelma säilyy, lakiesitys täytyy hylätä ja työllisyyttä parantavia keinoja on pohdittava aidosti yhdessä neuvotellen.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta suomi avauksessaan hallitusta lain perusteluista, joita tutkimus ei tue tai ne ovat epäloogisia. 

– Kun työllisyysvaikutuksia ei näkynyt eikä kuulunut, hallitus alkoi tarjota perusteeksi työvoimavirtojen kasvamista; siis sitä että kun joku saa kenkää kevein perustein, joku toinen sitten palkataan siihen hommaan. Ja tämä sitten muka auttaa työvoiman reunoilla olevia henkilöitä, joiden on vaikea työllistyä.

Myös jäsenistön edustajat käyttivät tilaisuudessa puheenvuoroja.

Auto- ja kuljetusalan AKT:n Vili-Petteri Adamson muistutti, että vaikka pääministeri Sipilä on saanut vaaleissa mandaatin kansalta, Sipilä ei vaalien alla kertonut mihin kaikkiin heikennyksiin hän aikoo mandaattiaan käyttää.

Lue koko artikkeli ja katso tallenne tilaisuudesta SAK:n sivuilta:
https://www.sak.fi/ajankohtaista/uutiset/sakn-liittopaattajat-hallituksen-luovuttava-irtisanomissuojan-heikentamisesta-vasta-sitten-neuvottelupoydan-vuoro


Päivitetty: 5.6.2019