#Äänityöttömälle – Nyt riitti työttömien kyykyttäminen

1.2.2018

SAK odottaa huomiseen mielenilmaukseen Helsingissä osallistuvan tuhansia ihmisiä ympäri Suomea. Ennakkoarvioiden mukaan SAK:n jäsenliittojen järjestämiin poliittisiin lakkoihin osallistuu kymmeniä tuhansia palkansaajia. Mielenilmausta voi seurata suorana netistä.

Suomen suurin palkansaajajärjestö toivoo Senaatintorilla järjestettävän poliittisen mielenilmauksen  saavan hallituksen viimein kuuntelemaan kansalaisten toiveet aktiivimallin perumiseksi.

–        Työttömien toimeentulon leikkaaminen ei tuo lisää työtä Suomeen. Hallitus on jo leikannut työttömyysturvaa 200 miljoonalla eurolla, emme hyväksy enää uusia leikkauksia, puheenjohtaja Jarkko Eloranta painottaa.

–        Hallitus lupasi jo kilpailukykysopimuksen yhteydessä, ettei työttömyysturvaa enää leikata, siksi aktiivimalli on mielestämme kilpailukykysopimuksen vastainen työttömyysturvan leikkaus.

Aktiivimallin käsittelemistä uudelleen vaativan kansalaisaloitteen allekirjoitti kuukauden aikana noin 135 000 ihmistä.

–        Aloite ansaitsee eduskunnassa huolellisen käsittelyn vielä tällä vaalikaudella. Myös kehysriihessä on pohdittava aktiivimallin muuttamista, Eloranta huomauttaa.

Aktiivimallille ja työttömille määrättäville karensseille löytyy vaihtoehto SAK:lta. SAK:n kannustavassa työllistymismallissa karenssit ovat nykyistä selvästi lievempiä, ne kasvavat asteittain ja työtön voi myös välttää karenssit.

–        Emme ymmärrä, miksi työttömiä on peloteltava rangaistuksilla, joita he voivat saada myös tahattomasta virheestä. Omassa mallissamme työtöntä rohkaisevat palvelut ja erilaiset porkkanat.

Mielenilmaus suorana netissä

Tapahtumaa voi seurata suorana lähetyksenä: www.sak.fi/aineistot/uutiset/aanityottomalle-mielenilmaus-aktiivimallia-vastaan-mita-missa-milloin-ja-miksi

Lue lisää SAK:n kannustavasta työllistymismallista: www.sak.fi/aineistot/uutiset/sak-lieventaisi-tyottomille-maarattavia-karensseja-ja-korvaisi-osan-varoituksella

 


Päivitetty: 5.6.2019