SMU:lta ja IAU:lta tukea PAU:lle Postin työkiistassa

24.11.2015

Suomen Merimies-Unioni SMU ry ja Ilmailualan Unioni IAU ry ryhtyvät  tukemaan PAU ry:n 19.11.2015 alkaneita laillisia työtaistelutoimia.

Merimies-Unionin jäsenet eivät ota DHL:n yksiköitä rahti- eikä matkustaja-aluksiin, yhteysaluksiin, lauttoihin, losseihin eikä muihinkaan kuljetusvälineitä tai lastia kuljettaviin aluksiin. Tukitoimet aloitetaan 30.11.2015 klo 06.00 alkaen ja ne ovat voimassa toistaiseksi.

IAU:n ilmoittamat tukitoimet kohdistuvat lentoasemilla lähtevän postin käsittelyyn sekä miehistön ruoka-annosten toimituksiin erillisille postilennoille. Toimet on määrä toteuttaa maanantaina 30.11. ja tiistaina 1.12, jos Postin kiistassa ei ole päästy sopuun sitä ennen. Tukitoimilla ei ole vaikutuksia matkustajien, heidän matkatavaroidensa, rahdin tai ulkomailta saapuvan postin liikkumiseen.

Tukitoimien lähtökohtana on kuljetusliittojen keskinäinen ”Kaveria ei jätetä” -periaate. Syksyllä 2013 muut kuljetusliitot ilmoittivat vastaavasti omista tukitoimistaan, kun IAU joutui puolustamaan catering-työntekijöiden työehtoja työtaistelukeinoin. Tuolloin kiista ratkesi ennen varsinaisten tukitoimien käynnistymistä sovintoon, johon ei sisältynyt työehtojen heikennyksiä eikä työpaikkojen menetyksiä välillisesti myöskään myöhemmin.


Päivitetty: 5.6.2019