Solidaarisuutta ja tukea Norjasta

18.3.2024

Norjan ammattikuljettajien liitto Yrkestrafikkforbundet ilmaisee solidaarisuutta ja tukea AKT:lle.

-    Me tuemme Suomen Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n poliittista lakkoa. AKT on oikeassa puolustaessaan työntekijöiden oikeuksia ja etuja haastavina aikoina, liiton puheenjohtaja Jim Klungnes kirjoittaa järjestön tukiviestissä AKT:lle

Norjan ammattikuljettajien liiton mukaan Suomen hallituksen pitäisi osoittaa halukkuutta neuvotella yhteiskunnallisista ratkaisuista. Järjestö pitää välttämättömänä, että kaikki muutokset tehdään huolellisesti harkiten ja niin, että huomioidaan niiden vaikutukset sekä työntekijöihin että heidän perheisiinsä.
Järjestö on jyrkästi sellaisia toimenpiteitä vastaan, jotka heikentäisivät sosiaaliturvaa, koska se vaikuttaa työntekijöiden hyvinvointiin ja toimeentuloon.

Edelleen Yrkestrafikkforbundet vastustaa kaikkia rajoituksia tukilakkoihin, joilla ammattiliitot voivat tukea toisiaan. Solidaarisuus työntekijöiden kesken on olennaista. Näin voidaan turvata työntekijöiden kollektiiviset edut ja varmistaa reilu kohtelu eri liitoille. Järjestön mielestä kaikkia yrityksiä rajoittaa tätä perusoikeutta on vastustettava.

Lisäksi Yrkestrafikkforbundet vastustaa leikkauksia ansiosidonnaisen työttömyysturvaan, joka toimii elintärkeänä turvaverkkona työntekijöille taloudellisesti epävarmassa tilanteessa. Sen sijaan järjestössä uskotaan, että on tärkeää ylläpitää ja vahvistaa työttömyysturvaa, jotka tarjoaa vakautta ja tukea silloin kuin sitä kipeimmin tarvitaan.

Lisäksi järjestö vastustaa Suomen hallituksen aikomusta edistää paikallista sopimista tavalla, joka voi romuttaa pitkällä aikavälillä työntekijöille saavutettuja etuja ja johtaa sen sijaan työolojen kahtiajakoon. Keskitetty sopiminen vahvistaa yhtenäisiä työehtoja ja edistää reilua, oikeudenmukaista työelämää.

 


Päivitetty: 18.3.2024