Sovittelu AKT:n sopimuksista jatkuu, lakot uhkaavat keskiviikkona

13.2.2023

AKT:n ja työnantajaliittojen työehtosopimusten sovittelu jatkuu valtakunnansovittelijan toimistossa tiukassa tahdissa alkuviikolla 13.-14.2. Mikäli sopua ei synny, AKT:n lakot alkavat keskiviikkona. Ratkaisematta on edelleen sekä tekstikysymyksiä että palkkoja.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on neuvotellut jo yli kahden kuukauden ajan työehtosopimuksistaan työnantajaliittojen, kuten Autoliikenteen Työnantajat ALT:n sekä Satamaoperaattorit ry:n kanssa. Valtaosa eli 12 liiton sopimusta ja samalla työrauhavelvoite päättyivät 31.1.

Ahtausalan sovittelut jatkuvat maanantaina 13.2. aamupäivällä. Kuorma-autoalan, säiliöauto- ja öljytuotealan sekä terminaalitoiminta-alan sopimuksien osalta jatketaan maanantaina klo 16 valtakunnansovittelijan toimistossa Leo Suomaan johdolla. 

- Edelleen sopimuksissa on auki tekstikysymyksiä. Myös palkankorotukset ovat ratkaisematta, AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko tiivistää.

Ensimmäiset lakot alkamassa keskiviikkona aamuyöllä

Mikäli sovittelu ei tuota tulosta eikä sopimusta synny, ahtausalan lakko alkaa satamissa 15. helmikuuta aamulla klo 6.00 ja siitä eteenpäin toistaiseksi. Ahtausalaa koskee jo nyt AKT:n antama ylityökielto.

Kuorma-auto- sekä säiliöauto- ja öljytuotealojen lakot uhkaavat 15.2. heti vuorokauden vaihtuessa ja päättyvät 21.2. puolilta öin kello 24.

Terminaalitoiminta-alan lakon on määrä alkaa 15.2. aamulla kello 6.00 jatkuen 22.2. aamuun kello
6.00.

Lakot koskevat kaikkia lakkoon kuuluvilla toimipaikoilla työskenteleviä AKT:n neuvottelemien työehtosopimusten piiriin kuuluvia työntekijöitä. Lisätiedot toimipaikoista, joita lakko koskee, löytyvät sivustolta akt.fi/neuvottelut.

Lakot koskevat kaikkiaan noin 9000 työntekijää.

Tiivistahtinen tes-kierros jatkuu sovittelujen rinnalla neuvotteluilla linja-autoalan, huoltokorjaamojen, linja-autoasemien, Airpron, liikenneopetusalan, kaupan automiesten, taksiliikenteen ja Viking Linen työehtosopimuksista.

AKT:n neuvottelujen etenemistä voi seurata osoitteessa akt.fi/neuvottelut.


Päivitetty: 13.2.2023