Taksiliikennealalle neuvottelutulos

15.3.2023

Tiistaina 14.3. on saatu neuvottelutulos Taksiliikenteen työehtosopimuksesta.

Tiistaina saavutettu neuvottelutulos menee seuraavaksi jaoston ja hallituksen hyväksyttäväksi. Neuvotteluosapuolina ovat AKT ja Taksiliikenteen Työnantajat ry. 

Neuvottelutilanne muilla sopimusaloilta

Huolinta-alan varastoterminaalien työehtosopimusneuvottelut jatkuvat seuraavan kerran 16.3. neuvotteluosapuolina AKT ja Palvelualojen työnantajat PALTA.

Elintarvikealan automiesten tes-neuvottelut jatkuvat 20.3. Neuvotteluosapuolina ovat Elintarviketeollisuusliitto ry sekä AKT.

Liikenneopetusalan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat. Neuvotteluosapuolina AKT ja PALTA.

Matkatoimistoja koskevan työehtosopimuksen neuvottelut alkavat 30.3. Työehtosopimus on sanottu irti päättymään 30.4. Neuvotteluosapuolina ovat AKT ja Palvelualojen työnantajat PALTA.

Aikaisemmin solmitut työehtosopimukset

Matkahuoltoalan eli linja-autoasemien työehtosopimus on solmittu maanantaina 6.3. Neuvotteluosapuolina ovat Oy Matkahuolto Ab, Autoliikenteen Työnantajaliitto ALT ja AKT.

Huoltokorjaamojen ja linja-autohenkilökunnan työehtosopimukset on solmittu perjantaina 3.3. Neuvotteluosapuolina AKT ja ALT.

Ahtausalalle on solmittu työehtosopimus 1.3. Neuvotteluosapuolina AKT ja Satamaoperaattorit.

Työehtosopimukset on solmittu 28.2. myös kuorma-auto-, säiliöauto- ja öljytuote- sekä terminaalitoiminta-aloille. Sopijaosapuolina näissä ovat AKT, ALT sekä Öljytuote ry. 

Viking Line Abp:n työehtosopimus on solmittu 3.3. Neuvotteluosapuolina AKT ja PALTA.

Seuraa AKT:n työehtosopimusneuvotteluja osoitteesta akt.fi/neuvottelut


Päivitetty: 15.3.2023