Tes-neuvottelut: ”Edistystä siitä, mistä ollaan eri mieltä”

8.2.2023

AKT:n ja työnantajaosapuolten työehtosopimusneuvottelut ovat jatkuneet tiiviinä. Osa aloista on sovittelussa. Uutena alkavat tällä viikolla taksiliikenteen työehtosopimusneuvottelut.

Maanantaina 6.2. valtakunnansovittelijan toimistossa käytiin läpi ahtausalan kysymyksiä Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n, sovittelija Leo Suomaan ja Satamaoperaattorien kesken. Ahtausalan sovittelu jatkuu torstaina ja perjantaina 9. ja 10.2.

Tiistaina jatkettiin Viking Linen Abp:n kanssa Viking Linen työehtosopimuksen tes-neuvotteluja. Autoliikenteen Työnantajat ALT:n kanssa oli myös omia linja-autoalan, kuorma-autoalan ja huoltokorjaamoalan neuvotteluja.

Keskiviikkoaamuna 8.2. valtakunnansovittelijan toimistossa käytiin läpi ALT:n, sovittelijan ja AKT:n kesken kuorma-autoalan, terminaalitoiminta-alan sekä Öljytuote ry:n kanssa säiliöauto- ja öljytuotealan kysymyksiä. 

”Edistymistä sovittelussa on tapahtunut sen suhteen, että alamme olla työnantajien kanssa samaa mieltä siitä, mistä olemme eri mieltä”, twiittasi AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko tilanteesta Twitterissä 8.2.

Sovittelu näiltä kolmelta autoliikenteen alalta jatkuu maanantaina 13.2. klo 16.

Torstaina 9.2. neuvotellaan kaupan automiesten työehtosopimuksesta Kaupan Liiton kanssa.

Perjantaina jatkuvat liikenneopetusalan tes-neuvottelut Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n kanssa. Uutena alkavat taksiliikenteen työehtosopimusneuvottelut Taksiliikenteen Työnantajat ry:n kanssa. 

AKT:n neuvottelujen etenemistä voi seurata myös osoitteessa akt.fi/neuvottelut.


Päivitetty: 8.2.2023