Kokoomusta eivät vakiduunit kiinnostaneet

29.9.2016

Liekö sade, kiireet vai asian luonne syynä siihen, miksi kokoomuksen edustaja ei osallistunut vakituisten työpaikkojen puolesta järjestettyyn mielenosoitukseen.

Satakunta Operaatio vakiduunin aktiivia osallistui torstaina järjestettyyn vakituisten työpaikkojen puolesta järjestettyyn mielenilmaukseen. Operaatio vakiduunin tavoite on mm. kieltää nollatuntisopimukset ja saada osa-aikatyöhön vähintään 18 tunnin viikkotyöaika.

Mielenosoitukseen pikkuparlamentin ulkopuolelle oli kutsuttu myös eduskuntaryhmien edustajat. Kokoomusta lukuun ottamatta niiden edustajat olivat paikalle saapuneet.

SDP:stä tilaisuuteen osallistui puheenjohtaja Antti Rinne. Hän lupasi sosialidemokraattien tukevan aloitetta. Myös vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit ilmaisivat aloitteelle tukensa.

Hallituspuolueiden sekä RKP:n ja vihreiden kanta oli monitulkintaisempi. Aloitteessa nähtiin paljon hyvää, mutta myös isoja ongelmia.

Ongelmakohdaksi nostettiin erityisesti se, että aloite kieltäisi lyhyemmät työsuhteet. Siihen se ei kuitenkaan tähtää.

http://operaatiovakiduuni.fi/


Vakituisten työpaikkojen puolesta mieltään osoittivat myös AKT:n valtuuston jäsen Paul Lindholm ja osasto 007 puheenjohtaja Marko Ollila.


Päivitetty: 5.6.2019