Uusi Mielenturvaa-verkosto haastaa suomalaiset työpaikat mukaan ratkomaan mielenterveyskriisiä

26.4.2022

Mielenturvaa-verkoston tavoitteena on taklata työelämän mielenterveyskriisiä yhteisvoimin konkreettisilla ratkaisuilla. Verkoston luoman Mielenturvaa-mallin avulla kaikki suomalaiset työpaikat halutaan haastaa mukaan vahvistamaan mielenterveyttä ja tarjoamaan kattavampia mielenterveyspalveluita. Lue aiheesta lisää sak.fi.

Kaikki suomalaiset työpaikat mukaan verkostoon

Tutkimusten mukaan 20–25 % suomalaisista aikuisista kärsii mielenterveyden haasteista vuosittain, mutta vain joka toinen uskaltaa puhua niistä työpaikallaan. 

– Johtaminen ja esihenkilötyö ovat tärkeä osa työyhteisöjen mielenterveyden rakentamista. Kyse on esimerkiksi sujuvista prosesseista, ihmisen kokoisista tavoitteista, päivittäisestä vuorovaikutuksesta ja arkisista käytännöistä, kuten vaikkapa mikrotauoista. MIELI ry:n tavoitteena on, että kaikilla suomalaisilla työpaikoilla tavoiteltaisiin mieliystävällisempää työelämää, kertoo MIELI ry:n asiantuntijalääkäri, johtaja Meri Larivaara

SAK haastaa kaikki suomalaiset työpaikat mukaan Mielenturvaa-verkostoon sekä ottamaan käyttöön verkoston kehittämän Mielenturvaa-mallin, jotta myös mielenterveyden roolia voidaan vahvistaa työelämässä. Jokainen voi haastaa oman työyhteisönsä liittymään mukaan verkostoon mielenturvaa.fi -verkkosivuilla. 


Päivitetty: 26.4.2022