Vesa Pohjola SAK:n edustajistossa: Työnantaja hyödyntää koronaa hyökätessään yleissitovuutta vastaan

20.5.2021

Vesa Pohjola toivoi eri alojen tasapuolista kohtelua koronan hoidossa ja totesi mm. esittävien alojen olevan suurissa vaikeuksissa.

Kokkolalainen ahtaaja Vesa Pohjola käsitteli puheenvuorossaan mm. yleissitovaa työehtosopimusta. Hän totesi työnantajapuolen käyttävän hyväksi koronatilannetta hyökätessään yleissitovuutta vastaan. Hän hämmästeli myös väitteitä, joiden mukaan siitä luopuminen ei heikentäisi työntekijöiden asemaa.

− Uskoo, ken tahtoo, totesi AKT:n edustajana kokouksessa puhunut Pohjola.

Pohjola otti kantaa myös matkatoimistoalan tilanteeseen ja toivoi SAK:lta voimakasta kannanottoa siitä, ettei työehtojen polkeminen ja yleissitovuudesta luopuminen sovi keskusjärjestölle.

− SAK:n täytyy pitää kaikki mukana, hän sanoi.

Tukea esittäville taiteille

Vesa Pohjola käsitteli myös koronanhoitoa yleisemmin ja totesi sen kohtelevan epäreilusti eri toimialoja ja niillä työskenteleviä ihmisiä. Esimerkiksi kulttuuriala on isoissa vaikeuksissa ja teatterit ovat suljettuja eikä jalkapalloakaan pääse paikan päälle katsomaan. Täydessä ravintolasalissa sen sijaan voi jalkapalloa katsoa television näytöltä.

− Etenkin teatterit ja muut esittävät taiteet ovat ahdingossa, hän totesi ja vaati eri aloille tasapuolista kohtelua koronarajoitusten suhteen.

Teksti: Arto Jokela


Päivitetty: 20.5.2021