Vesa Pohjola SAK:n valtuustossa: Ammattiyhdistysliike ajetaan ahtaalle

21.5.2015

AKT:n edustaja Vesa Pohjola kantoi SAK:n kevätvaltuustossa suurta huolta työväenpuolueiden kärsimästä vaalitappiosta ja sen vaikutuksesta palkansaajien tulevaisuuteen.
– Halutaanko historia unohtaa ja pyyhkäistä maton alle? Voiko työtätekevä kansanosa paremmin? Pidetäänkö saavutettuja etuja itsestään selvyytenä? Eikö enää tarvita työväenluokan puolustajia? tykitti Pohjola.

Hänen mukaan pidetyt eduskuntavaalit näyttivät sen, että joidenkin mielestä työväestön ei ole trendikästä äänestää perinteisiä työväenpuolueita.
– Leimautumisen pelko on saanut työtätekevän kansanosan vetäytymään kuoreensa ja epäilemään jo omaa aatemaailmaansa.
Selitykseksi tälle Pohjola tarjoaa median suoltamaa ”totuutta” siitä, että maamme velkaantuminen ja kestävyysvajeen jatkuva kasvaminen on vasemmiston ja ammattiyhdistysliikkeen vika.
– Minua tuskin tarvitsee tituleerata ennustajaksi jos sanon, että tulevan eduskunnan ja porvarihallituksen aikana ammattiyhdistysliike ajetaan entistä ahtaammalle ja se saadaan julkisuudessa näyttämään siltä, että ratkaiseva ja ainoa keino saada Suomilaiva luovittua uusille nousukauden myötätuulille on koko ammattiyhdistysliikkeen hautaaminen niin syvälle, ettei se sieltä konsanaan enää nouse.
Joukot kasaan

Pohjola ennustaakin paluuta patruunoiden aikaan, jolloin isäntä määräsi työstä saatavan palkan suuruuden ja työajan. Hänen mukaansa muutamat tiedotusvälineet ovat kritiikittömästi lähteneet mukaan porvarihallituksen muutoskiimaan, jonka tarkoituksena on trendikkäällä mielikuvapolitiikalla saada yleinen mielipide ammattiyhdistysliikettä ja ammattiyhdistysliikkeen aktiiveja vastaan.
– Olisiko nyt perinteisten työväenpuolueiden aika hakeutua niiden ihmisten joukkoon, jotka kerta toisensa jälkeen jättävät vaaleissa äänestämättä, kertoa heille vaihtoehdoista?
Sitä työtä ei Pohjolan mielestä ole tehty tarpeeksi.
– Nyt jos koskaan meidän on saatava joukkomme kasaan, tuettava toisiamme henkilökohtaiset kaunat taka-alalle jättäen ja alettava tehdä työtä paremman tulevaisuuden puolesta. 


Päivitetty: 5.6.2019